Güzel Sanatlar Fakültemizde Mehmet Akif Ersoy Portreleri Linol Baskı Resim Etkinliği ve Şiir Dinletisi Yapıldı

İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yılı münasebetiyle Güzel Sanatlar Fakültesi Resim ve Müzik Bölümü tarafından İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı kapsamında “Mehmet Akif Ersoy Portreleri Linol Baskı Resim Etkinliği ve Şiir Dinletisi” isimli çevirimiçi etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Rektör Yardımcımız ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Başalan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Güler ve Dr. Öğr. Üyesi Şuayyip Yücel ile Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları, idari personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı. 


Dr. Öğr. Üyesi Şuayyip Yücel, günün anlam ve önemini anlattığı açılış konuşmasında; “Her yıl 12 Mart’ta İstiklal Marşı'mızın kabulünü kutluyor ve büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anıyoruz. Bu yıl da milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilişinin 102. yıldönümünü kutluyoruz. İstiklal Marşı, halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir. Genç nesillerin iyi yetişmeleri için, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve milli şuuru ayakta tutabilmeleri için tarihimizdeki önemli olayları, kültürel değerleri ve milli kahramanları hatırlamaları önemlidir. İstiklal Marşı’nı anlamak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve hatırlamamız gerekir. Bu nedenle Üniversitemizde her yıl 12 Mart haftasında İstiklal Marşımızın anlam ve önemini anlatan etkinler yapılmaktadır. Biz de Güzel Sanatlar Fakültesi olarak Mehmet Akif Ersoy Portreleri Linol Baskı Resim Etkinliği ve Şiir Dinletisi programını gerçekleştirmek için bir araya geldik. Bu vesileyle Mehmet Akif Ersoy’u özlemle anıyoruz” dedi.


Resim Bölümü lisans öğrencilerimizin 2021 yılında yaptığı Mehmet Akif Ersoy portre resimlerinin sergilendiği etkinlik, Resim Bölümü lisans öğrencimiz Ömer Faruk Özseçer’in İstiklal Marşımızı okuması, Resim Bölümü yüksek lisans öğrencilerimiz Elif Baloğlu ve Bilal Nadir Ersan’ın Mehmet Akif Portreleri Linol Baskı Resim atölye uygulaması devam etti. Programda Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden oluşan dinleti katılanların beğenisine sunuldu. Müzik bölümü yüksek lisans öğrencimiz Şeref Can Gizlenci Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden oluşan dinletiye kanunu ile eşlik etti.