Eğitim Fakültemizde “Matematik Öğretim Materyalleri Sergisi” Yapıldı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından 3-4 Ocak 2024 tarihlerinde Eğitim Fakültesinde “Matematik Öğretim Materyalleri Sergisi” yapıldı.

Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Reyhan Tekin Sitrava tarafından “Matematik Öğretiminde Materyal Tasarımı” dersi kapsamında planlanan sergiye öğretim üyelerimiz, İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencilerimiz, Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerimiz, Ahmet Sümer Ortaokulu, Şehit Mustafa Uğurelli Ortaokulu ve Atatürk Ortaokulu öğrencileri ile öğretmenleri katıldı.

Etkinlikte, İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencilerimizin ders kapsamında hazırladıkları matematik öğretimi materyalleri ile Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerimizin kendi bölümleriyle ilgili hazırladığı materyaller sergilendi.

Öğrencilerimiz, hazırladıkları materyalleri ortaokul öğrencilerine tanıtarak çeşitli uygulamalar eşliğinde öğrencilere bilgi verdiler.

Materyaller aracılığıyla Matematik ve Fen Bilgisi alanlarında eğlenceli bir şekilde bilgilerini pekiştiren ve yeni şeyler öğrenen öğrenciler ile materyalleri yakından inceleme fırsatı bulan öğretmenler, verimli geçen etkinlik dolayısıyla Üniversitemize ve etkinlikte emeği geçen öğretim üyelerimiz ile öğrencilerimize teşekkür ederek memnuniyeti dile getirdiler.