Kalite Koordinatörlüğümüz Tarafından 2023 Yılı Kurum İç Değerlendirme Raporu (KİDR) Hazırlama Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kalite Koordinatörlüğümüz Tarafından 2023 Yılı Kurum İç Değerlendirme Raporu (KİDR) Hazırlama Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

 Kalite Yönetim Temsilcimiz ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan başkanlığında yapılan toplantıya Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Kalite Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Şeyma Hümeyra Çakır, Kalite Alt Komisyonları üyeleri ve Kalite Koordinatörlüğü personelleri katıldı.

 Açılış konuşmasını yapan Kalite Yönetim Temsilcimiz ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, “2023 yılının Kurum İç Değerlendirme Raporunun hazırlanması sürecine bu toplantı ile başlamış oluyoruz. Bir çok birimimiz kendi akreditasyon programları için öz değerlendirme raporlarını hazırlıyorlar. Komisyonlarda bulunan üyelerin %90’ı 2022 yılı Kurum İç Değerlendirme Raporunu hazırlayan ekipten oluşuyor. O yüzden hazırlarken çok zorlanmayacağımızı ümit ediyorum. Birimlerimize ait bilgileri en doğru şekilde elde etmek için daha önceki yıllardaki ekiplerimizi güncel tutmaya çalışıyoruz ve farklı birimlerden temsilcileri komisyonlarımıza katarak süreci sağlıklı bir şekilde yürütmeyi amaçlıyoruz. Kalite konusunda Türk Standartları Enstitüsü’ne (TSE) ve Yükseköğretim Kalite Kurulu’na (YÖKAK) karşı sorumluluklarımız var. Bugün YÖKAK’a karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek amacıyla toplandık. Bu sene hazırlanacak olan Kurum İç Değerlendirme Raporumuzu (KİDR) Şubat’ın sonuna kadar  tamamlamayı amaçlıyoruz. Nasıl Eğitim ve Diş Hekimliği Fakültelerimiz bireysel olarak akreditasyon süreçlerini yürütüyorlarsa biz de üniversite olarak 2024-2025 yıllarında kurumsal akreditasyon programına dahil olabiliriz. Kurumsal Akreditasyon Programı’na (KAP) kabul edilebilmek için Kurum İç Değerlendirme Raporu büyük önem taşıyor. Çünkü YÖKAK İzleme ve Değerlendirme Takımı ilk olarak  Kurum İç Değerlendirme Raporu’na bakıyor. Kurum İç Değerlendirme Raporu’na ek olarak bir de verilerin sayısal olarak ifade edildiği gösterge raporumuz var. Rektör Hocamız kalite çalışmalarına büyük önem vermektedir. Bugün Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Kılavuzu’nu (Sürüm 3.2) birlikte gözden geçireceğiz. Ondan sonra hemen alt komisyonlarımız çalışmaya başlayacak. Hepinize başarılı çalışmalar diliyorum” şeklinde konuştu.

 Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, “ Komisyonların kuruluşundan itibaren Kalite ve Alt Güvence Komisyonu’nda çalışıyorum. Bu dönem de komisyon çalışmalarına katkı sağlamaya devam edeceğim. Çalışkan bir ekibimiz var ve komisyon çalışmalarımızı güzel bir şekilde sürdüyoruz. Herkese başarılar diliyorum” dedi.

 Kurum içi Değerlendirme Raporu’nun önceki sürümü ile yeni sürümü arasındaki farkları belirten ve içeriğin, hazırlanması ve yayımlanması hakkında bilgi veren Kalite Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Şeyma Hümeyra Çakır “Kurum İçi Değerlendirme Raporu (KİDR); kurumun yıllık iç değerlendirme süreçlerini izlemek, Değerlendirme Programlarında (Kurumsal Dış Değerlendirme, Kurumsal Akreditasyon, İzleme ve Ara Değerlendirme) esas alınmak üzere kurum tarafından her yıl hazırlanmakta ve Yükseköğretim Kalite Kuruluna (YÖKAK) sunulmakta olduğunu, YÖKAK’ın kurumsal değerlendirme süreçleri, bütüncül bir bakış açısıyla; Liderlik, Yönetişim ve Kalite, Eğitim ve Öğretim, Araştırma ve Geliştirme ve Toplumsal Katkı başlıkları altında gerçekleştirilmektedir belirtti.  Çakır ayrıca, yeni sürümde değişen KİDR yazım biçimi, kanıtlar, beklentiler hakkında kısa bir bilgilendirme sunumu yaptı.

Toplantı, kalite alt komisyonlarının koordinasyonunu sağlayan öğretim üyelerinin ve katılımcıların görüş ve önerileri ile soruların cevaplanması ile sona erdi.