Keskin Meslek Yüksekokulumuzda Afet Farkındalık Eğitimi Gerçekleştirildi

Keskin Meslek Yüksekokulumuzda  2023-2024 eğitim-öğretim yılı Afet Farkındalık Eğitimi düzenlendi.

Kırıkkale İli Afad Eğitim Şube Müdürü Sedat Ayar’ın konuşmacı olarak yer aldığı eğitime akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Sedat Ayar eğitimde afet türleri, deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında yapılacaklar, deprem öncesinde alınması gereken temel önlemler ve tedbirler, çalışma alanlarının ve yaşam alanlarının nasıl güvenli hale getirilebileceği ve insanların deprem anında yaptığı hatalar hakkında bilgi verdi.

AFAD Acil Çağrı Uygulaması hakkında bilgilerin veren ve katılımcıların sorularını cevaplayan Ayar, "deprem değil tedbirsizlik ve bilinçsizlik öldürür" dedi.