15 Mart 2019

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi’ne Tarım ve Orman Bakanlığı Tarafından Mobil Klinik Aracı Hibe Edildi.


   

    Akademik alanda yaptığı çalışmaların yanı sıra teknik imkanları ve Hayvan Hastanesi ile Kırıkkale ve bölgesinde hayvan sağlığı hizmetlerine önemli katkılar sağlayan Üniversitemiz Veteriner Fakültesi’ne destek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından mobil klinik aracı hibe edildi. Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç’un katılımlarıyla gerçekleşen mobil klinik aracı teslimi ve okçuluk akçaağaç ormanına ağaç dikme törenine Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri,Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, akademik ve idari personelimizle birlikte öğrencilerimiz katıldı.

    Üniversitemizde Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç’un katılımlarıyla Veteriner Fakültemize mobil klinik aracı teslimi ve okçuluk akçaağaç ormanına ağaç dikme töreni gerçekleştirildi. Veteriner Fakültemiz yanında gerçekleştirilen törene  Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, Tarım İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, akademik ve idari personelimizle birlikte öğrencilerimiz katıldı.

     Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Veteriner Fakültemizin Uygulama ve Araştırma Hastanesinin bölgemize önemli hizmetler verdiğini, mobil klinik aracı ile artık köylere, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza ulaşıp yerinde hizmet de verebileceğini ifade etti. Rektörümüz,  “Yaklaşık 150 km yarıçapında çevremize, hem ilimize hem il dışındaki köylerimize hayvan sağlığı açısından hizmet veriyoruz. Veteriner fakültesi 7/24 çalışan bir hastanedir aynı zamanda. Dikilecek 500 akçaağaç’ın özelliği ise geleneksel okçulukta kullanılan yaylar bu ağaçlardan yapılıyor.  Hem şehrimizin gençlerine hem de hem de üniversitemizdeki 38.500 öğrencimize, akademik ve idari personele yönelik olarak yay ve ok yapımı ile okçuluk eğitimi verilecek” dedi.

    Bakanlık olarak her konuda gelen talepleri dikkate aldıklarını ifade eden Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, “Ülkeye faydalı olabilecek her noktada Üniversitelerimizin, sivil toplum kuruluşlarının ve üreticilerimizin yanında olacağımızı ifade ediyoruz. Her ilde örgütlülüğümüz olduğu gibi her ilçede de örgütlülüğümüz var ve amacımız ülkenin tarımsal anlamda kalkınmasını sağlamak, tarımsal hasılatı büyütmek, milli geliri arttırmak ve gıda güvenliğimizi sağlamaktır. Biz tarım arazisi varlığı  bakımından dünyada 18-20. sıralardayız ama tarımsal üretim sırasında ise dünyada 7. sıradayız. Bizim çiftçimiz sahip olduğu tarımsal alanları çok iyi değerlendiriyor ve çok iyi kullanıyor. Biz dünyada orman varlığını arttıran nadir ülkelerden biriyiz. Dünyada orman varlığı azalırken biz orman varlığımızı arttırıyoruz” dedi.

    Türkiye’de şap hastalığı ile başarılı bir şekilde mücadele ettiklerini, ülkemizin doğusundan gelen şap hastalığının engellenmesi için İran ile anlaşma yaptıklarını belirten Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, “ Üniversitemizin de böyle bir araçla, hayvan hastalıkları ile mücadeleye destek vermesi inşallah örnek bir çalışma olacaktır. Üniversitelerimizin de bakanlığımız ve il müdürlüklerimiz ile beraber ülkemize, vatandaşlarımıza ciddi ekonomik zararlar veren hayvan hastalıkları, buzağı kayıpları ile mücadele gayreti göstermeleri son derece memnuniyet vericidir. Bundan dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.

     Konuşmaların ardından mobil klinik aracının teslimi ve akçaağaç ormanına ağaç dikimi töreni yapıldı.Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı  Mehmet Hadi Tunç ve Rektörümüz, öğrencilerimiz ile birlikte ağaç diktiler ve fotoğraf çektirdiler.