27 Eylül 2019

Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Bir Yılını Değerlendirdiği Toplantıda Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

      Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, görevde olduğu bir yıl boyunca Üniversitemizde  yapılan faaliyetler  ve önümüzdeki dönem hedefleri hakkında bilgi vermek üzere 1. Yıl Değerlendirme Toplantısında basın mensupları ile Rektörlük Senato Salonunda bir araya geldi. 


      Gelişen şartlara bağlı olarak her kurumun kendini revize etmesi gerektiğini ifade eden Rektörümüz, “Bu revize etme işini de birlikte yapalım istedim. Hem Üniversitenin stratejik planı açısından baktığımızda hem de 11. Kalkınma planı çerçevesinde tekrar bir değerlendirme yaptık. Bu değerlendirmeyi Üniversitenin gelişimi, Üniversitenin şehre ülkeye ve dünyaya katkıları ne olabilir bununla ilgili neler yapabileceğiz bunun bir eylem planını çıkardık. Dolayısıyla bunları bir paylaşalım istedik” dedi.


      Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan,  öğrencilerimizin ve paydaşlarımızın daha hızlı ve kolay işlem yapması amacıyla dijital üniversiteye dönüşmeyi amaçladıklarını ve bunu büyük oranda başardıklarını belirtti. Üniversitemizde yıl boyunca yapılan faaliyetler hakkında bilgi veren Rektörümüz sözlerine şu şekilde devam etti:  “ KÜSİ Akademik Kurulu ve KÜSİ Sektör Kurulu oluşturuldu. Bu kurullar proje bazlı çalışmaktadır. Birinci sınıf öğrencilerimizi şehre götürüp gezdirmeye, şehri tanıtmaya başladık. Bazı birimlerimiz çevremizdeki kültürel yapımızı görecek şekilde gezi düzenliyorlar. Uluslararası anlaşma sayısını, öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğini artırmak amacıyla uluslararası anlaşma sayımız geçen yıl yapılanlarla birlikte 188 oldu. Aktif olan Teknokent binamız için ek alan başvurusunu Nisan 2019’da yaptık. 7 at alarak, engellilere hipoterapi merkezi ve öğrencilerimize yönelik Veteriner Fakültesi binicilik tesisi kurulumunu büyük ölçüde tamamladık. 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Faaliyetleri Üniversitemiz koordinesinde geniş bir coğrafyada devam ediyor ve 300 milyonluk  gönül coğrafyamızda Kırıkkale’nin adını duyurmaya devam ediyoruz. Eğitim Fakültemizde Özel Eğitim Bölümü açıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Eğitim ve İşbirliği Protokolü yapılarak Keskin’de görev yapan 240 öğretmene tezli ya da tezsiz yüksek lisans imkanı sağlandı.  Üniversitemiz Tıp Fakültesinde İbn Sina Palyatif Bakım Ünitesi açıldı. Son 1 yıl içerisinde 9 bölüm/program açıldı ve toplam bölüm/program sayımız 208 oldu. Bunların yanında son bir yıl içerisinde kurum başkanlarından, üniversite rektörlerine, bilim insanlarından, yazarlara kadar bir çok misafirimizi kariyer günleri kapsamında öğrencilerimiz ile buluşturduk. 13 firma ile işbirliği protokolü imzaladık ve önümüzdeki günlerde yeni firmalarla imzalamaya devam edeceğiz. Bu protokoller ile öğrencilerimiz lisans eğitimi sırasında sektörle iç içe olma fırsatını yakalıyor. ”


        Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, kalkınma planı çerçevesinde politika üretmenin devlet desteği alma hususunda önemli bir etken olacağını belirterek, “Türkiye’de herhangi bir kamu kuruluşu devletin ana politika dokümanından bağımsız faaliyet gösteriyorsa bir ayağı topallıyor, sac ayağının biri yok, düşüyor demektir. 11. Kalkınma Planı Meclis’ten geçer geçmez akademik ve idari birimlerimizle bu plan çerçevesinde neler yapabileceğimize dair bir eylem planı oluşturduk.  Gerekli revizyonlardan sonra bu planımızı YÖK’e de göndereceğiz. Bunun anlamı şu; eğer siz yaptığınız eğitim, öğretim, araştırma faaliyetlerini ana politika dokümanı çerçevesinde yaparsanız finansman bulma noktasında kolaylıklar oluyor.  11. Kalkınma Planında, Kimya, Raylı Sistem Araçları, Otomotiv, İlaç ve Tıbbi Cihaz, Elektronik, Makine-Elektrikli Teçhizat  olmak üzere 6 tane öncelikli sektör belirlenmiş. Bizler de bu öncelikli sektörleri dikkate alarak eylem planımızı hazırlıyoruz.” dedi.


      Kırıkkale’nin kimya alanında MKE başta olmak üzere çok sayıda kuruluşa sahip olduğunu ifade eden Rektörümüz, “11. Kalkınma Planı bize kimya alanında yapılacak çalışmalara destek vereceğini söylüyor.  Bizler de kimyacılarımızı ve ilgili  bölümlerimizi bu alana  yönlendiriyoruz. Uygulama alanında sıkıntımız yok. Meslek lisemizde raylı sistem araçları ile ilgili bölümümüz var ama üniversitemizde yoktu. Kurulması için çalışmalara başlıyoruz ve YÖK’e yakın zamanda başvurumuzu yapacağız. Raylı sistem ile ilgili çalışırsak finansman bulma noktasında sıkıntımız olmayacak.  Ben sadece üniversite içinde yapılan proje istemiyorum. Sektörle yapılan projelerin bir anlamı var. Dolayısıyla hem sektöre finansman sağlanması hem de Üniversitemizdeki araştırmaların finanse edilmesi kolay olacak. Otomotiv bölümümüz zaten var. Hem Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesi’ndeki arkadaşlarımızın Teknokent’te yerleri var. Kullanmış oldukları tıbbi cihazlarla ilgili çalışmalar yapıyorlar.  Dolayısıyla bu öncelikli 6 sektörle ilgili şehrimizdeki işletmelerin ve Üniversitemizin çalışmalar yapmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.  

 

    Toplantıya Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Nihat İnanç ve Prof. Dr. Mehmet Başalan ile Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Metin Arslan da katıldı. Toplantı, Rektörümüzün basın mensuplarının sorularına cevap vermesi ile sona erdi.