Sağlık Bilimleri Fakültemizde 2023 Yılını Değerlendirme, 2024 Yılı Planlama ve Genişletilmiş Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

2024 Planlama Çalıştayı kapsamında akademik birimlerimizi ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, Prof. Dr. Erol Yılmaz ve Prof. Dr. Sedat Aktan, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Sağlık Bilimleri Fakültesi akademik ve idari personeliyle bir araya geldi.

Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Yılmaz, Sağlık Bilimleri Fakültesi akademik ve idari personel ile öğrenci sayıları, bölümler, teknik imkanlar, bölüm ve öğrenci projeleri, sosyal etkinlikler, gönüllülük faaliyetleri, mezun öğrencilerle yapılan çalışmalar ile gelecek yıl plan ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

2023 Yılını Değerlendirildiği ve 2024 Yılı Planlamasının yapıldığı toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, “Bu toplantıları her sene başında yapmamızın sebebi, sizlerle sohbet edebilmek. Bu yıl ikinci toplantıyı sizlerle yapıyoruz. Hem ulusal hem de uluslararası göstergelere baktığımızda Üniversite olarak iyi bir noktada olduğumuzu söylemek mümkün. Daha iyi olabilir mi? Elbette olur. Öğretim eleman sayısı bu kadar çok olan fakültede bu, tabii ki daha iyi olabilir. Hedef koymak, hedefleri takip edebilmek güzel bir şey.  Bu seneki çalışma tempomuzda genel olarak akademik anlamda baktığımızda; yayın, atıf, proje , atama, yükselme kriterlerinde yaptığımız değişiklerle proje sayılarımız iyi yönde arttı. Hem sektörel projeler hem BAP projeleri hem kurum dışındaki fonlardan talep edilen proje sayıları arttı, bu çok güzel bir durum ama daha güzel tarafı öğrenci projelerinin artmış olmasıdır. Öğrenci projeleri en önemsediğim şeylerden biridir. Öğrenciler, hocalarıyla güzel bir deneyim kazanmış oluyorlar. Hem ulusal, uluslararası projelere müracaat etme noktasında bir basamağı öğrenci iken aşmış oluyorlar hem de böyle bir projenin nasıl yazılması gerektiği noktasında iyi bir deneyim kazanıyorlar. Geçtiğimiz son kabullerde Üniversitemiz iyi bir sıralamada yer almaktadır. Bu sene bu durumu daha da iyi yerlere getirmeyi planlıyoruz. Sizlerden ricam, öğrencileri biraz daha motive edip orda bunun gerekliliğini anlatın. Ne kadar çok öğrenci projeye müracaat ederse hem onların gelecekte kullanacakları CV’leri için önemli bir şey hem de tecrübe edinmeleri açısından önemlidir. Sizden bu dönemde bunu bekliyorum. Hocaların projeleri açısından baktığınızda da ise 8,5   milyon destekleme yapmışız ve bu sene daha da çok artacak. İhtiyacı olana BAP’ı veriyoruz ama yapmanız gereken biraz Üniversite dışı BAP dışı kaynakları zorlamak. TUBİTAK olabilir, İlgili Bakanlıklar olabilir. Dolayısıyla o projeyi, biraz yönlendirmeniz lazım. Özellikle yeni atanacak ve yükselecek arkadaşlar ne kadar çok kriteri aşarsanız o kadar iyi.  Uluslararası görünürlük açısından da iyi bir noktaya geldik fakat eksik yaptığınız bir şey var. Arkadaşımızın 10 tane yayını varken 5 yayın giriyor. Sizlerden toplam değerlendirme sayılarını istediğimizde tam yayın sayısını vermeniz.  UI GreenMetric sıralamasında 888’inciydik. Aslında bizim sıralamamız 600’lerde olmalıydı. Böyle olmamasının sebebi de verilerin eksik girilmesiydi. Bu nedenle sayılarımızı ve de verilerimizi tam olarak girmemiz lazım. Bu yüzden sizlerden bilgi akışının eksiksiz olması gerekiyor. Uluslararası sıralamadan mutluyum” şeklinde konuştu.

Konuşmasına, akademik ve idari personele katılımlarından dolayı teşekkür ederek başlayan Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci “Taleplerin karşılanıp karşılanmaması noktasında her ay sonunda idari birim amirleri ile her ay başında da işçilerin temsilcileri ile toplantı yapıyoruz ve ihtiyaçları dinliyoruz. Mümkün olduğunca da en kısa sürede cevap vermeye çalışıyoruz. Başarılarınızdan dolayı sizi tebrik ederim. Geçmişte olduğu gibi, gelecekte de idari ve akademik açıdan karşılaştığınız eksiklikleri ve ihtiyaçları bizimle paylaşmaktan çekinmeyin” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, “2023 yılı için Yurdagül Hocanın şahsında tüm ekibe yaptıkları faaliyetler için, çalışmalar için teşekkür ederim. 2024 yılının da hayırlı ve başarılı geçmesini temenni ediyorum. Rektör Hocamızın hedeflerinin büyük olduğunu hepimiz görüyoruz. Hep birlikte hem Anadolu’nun   her yerinden gelen çocuklarımız için hem de bu ülkenin güzel araştırmaları hem de güzel toplumsal faaliyetler yapması için çaba sarf ediyoruz. Ben bir teşekkürü de bu birimin akademik ve idari personelinin ne zaman herhangi bir komisyonda yardım istesek dört elle sarıldıklarını ve bize destek olduklarını görebiliyoruz. Fiziksel anlamda uzaklık belki sizleri biraz düşündürüyor. Gözden uzak, gönülden ırak mıyız? diye ama hiç de öyle değil. Bölümlerin ve fakültenin ihtiyaçlarını bilmeye sizlerin sayesinde çalışıyoruz. Hem yaşam alanımızı hem de özlük haklarımızı da iyileştirmek için çaba sarf ettiğimizin fakındasınızdır diye de ümit ediyoruz” diye konuştu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, “Kendi sorumluluk alanlarımla alakalı bir şeyler söylemek istiyorum ama öncelikle Sağlık Bilimleri Fakültesi için benim izlenimim, eskilerin ifadesiyle en velut birimlerden biri olduğu yani en bereketli en verimli çalışmaları yapan birimlerden biri olduğunu söyleyebilirim ki rakamlar da bunu söylüyor onun ötesinde de bazı arkadaşlarımızla çeşitli görevlerde birlikte çalışıyorduk. Rümeysa Hoca, Kübra Hoca, Hande Hoca, Aygen Hoca, Seda Hoca, Özge Hoca yakın çalıştığımız hocalarımızdır. Hiçbir şey istemeden hocalarımız arı gibi çalışıyorlar. Dolayısıyla bereketli bir birimimiz. Biz de tabii elimizden geldiği kadar kendi sorumluluk alanlarımızda, Hocamızın izniyle uygun şekilde karşılık vermeye çalışıyoruz. Örneğin öğrenci toplulukları konusunda en verimli topluluklardan birisi Sağlık Yönetimi. Diğer yandan Engelsiz Yaşam Birimimiz çok aktif, İslami İlimler Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Fatıma Zeynep Belen Hocamız göreve başladıktan sonra özellikle çok aktif olarak çalışmaktadır. Şu günlerde de Engelsiz Üniversite bayrak ve nişanlarının başvurusu başladı. Sizlerin de birim olarak burada yer almanızı bekliyoruz çünkü başvuru bile kriterler bağlamında bizim için anlamlı. Bir başka şey akreditasyon. Prof. Dr. Naim Deniz Ayaz Hocamız, Veteriner Fakültesinde Koordinatör olunca, Üniversite içinde farkındalık arttı ve dolayısıyla akredite olan birimlerimizin sayısı da artıyor. İnşallah genel olarak da Üniversite olarak da başvuracağız. Ayrıca 25.6 mezun portalına giriş olmuş. Bu Üniversitenin ortalamasının üstünde ve bu da verimli bir birim olduğunun diğer bir göstergesi. Bizler yüzde 20’yi hedefliyoruz ve sizinki yüzde 25. Bu çok önemli, hocalarımızın ciddi gayret gösterdiğinin açık göstergesidir. Birinci Uluslararası Her Boyutuyla Çocuk Kongresi yapıyoruz. Gerçekten Fatıma Hoca ve Kübra Hoca proaktif bir şey yaptılar ve çok önemli bir aşamaya geldik. Son olarak, yayın sayımızı artıracağız diye hedef konulmuştu. Biz de o yayın sayısının artırılmasına yönelik olarak kütüphane koleksiyonunu artırıyoruz. Yaklaşık yedi yüz bin elektronik kitaba ulaştık. Yüz elli bine yaklaşan basılı kitabımız var, yaklaşık altmış bin e-dergimiz var. Bütün bunlara rağmen de sizlerden gelen talepleri, bütçe imkanları çerçevesinde değerlendireceğiz” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sedat Aktan, “İlki Keskin Meslek Yüksekokulu olmak üzere, çalıştaya iki iyi birimle başladık. Öğrenciler, bizim evlatlarımız ve zor bir dönemden, çağdan geçiyoruz bu bağlamda çocuklarımızı projelerin içine müdahil ederek, onları bu zor dönemde katkı sağlayan, faydalı bireyler haline gelmesine yardımcı olmalıyız.  Öğrencileri önemsiyorum ve Öğrenci İşleri Birimi de bana bağlı olduğu için benim size katkı sunabilmem için sizin de bana katkı sunabilmeniz çok önemli” diye konuştu.

Sağlık Bilimleri Fakültemizde gerçekleştirilen çalışmaları, 2023 yılı planlarını ve hedeflerini değerlendiren Rektörümüz, Sağlık Bilimleri Fakültemizden beklentilerini akademik çalışmalar, eğitim-öğretim, sosyal sorumluluk ve paydaşlarla ilişkiler alanlarında paylaştı. Toplantı, Rektörümüzün akademik ve idari personelin sorularını yanıtlaması ve taleplerini dinlemesiyle tamamlandı.