Diş Hekimliği Fakültesi 2023 Yılını Değerlendirme, 2024 Yılı Planlama ve Genişletilmiş Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı


2023 Yılı Değerlendirme, 2024 Yılı Planlama ve Genişletilmiş Akademik Kurul Toplantıları çerçevesinde akademik birimlerimizi ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, Prof. Dr. Erol Yılmaz ve Prof. Dr. Sedat Aktan, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Diş Hekimliği Fakültesi akademik ve idari personeliyle bir araya geldi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir, istatistiksel verileri paylaştığı sunumunda Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesinde yapılan çalışmalar, klinikler ve klinik imkanları, hastalara verilen hizmetler, 12. Kalkınma Planı kapsamında fakülte olarak yapılabilecek proje faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, “Katılımlarınız için sizlere teşekkür ederim. Akademik ve idari süreçlerin en etkin şekilde devam etmesi için çaba harcamaktayız. Taleplerinizi dinlemek ve çözüm sağlamak amacıyla kapımız her zaman sizlere açıktır. 2023 yılı performansınız için teşekkür ederim ve 2024 yılında gerçekleştireceğiniz çalışmalarda başarılar dilerim” diye konuştu. 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, “Dekanımıza sunumu için ve 2023 faaliyetleri için teşekkür ediyorum. 2024 yılının da hayırlı geçmesini temenni ediyorum. Diş Hekimliği Fakültemizden hem eğitim-öğretim hem araştırma-geliştirme hem de toplumsal katkı faaliyetlerinde oldukça güzel çalışmalar görüyoruz.  Aynı zamanda toplumsal katkıda hizmet de alıyoruz ve kaliteli hizmet sunumunuz için de sizlere teşekkür ediyorum. Üniversitemizin hem uluslararasılaşması için hem de akranlarımızla topluma verimli araştırmalar yapabilmesi için teşviğinizi önemsiyoruz.  Bilimsel Araştırmalar Koordinasyon Birimi tarafından bunlar takip ediliyor. Komisyonlarda görev alan özellikle Kalite Komisyonlarında, Bilimsel Araştırmalar Koordinasyon Birimlerinde görev alan akademisyen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Diş Hekimliği Fakültesinden, komisyonlar için ne zaman yardım istesek her zaman elini taşın altına koyan arkadaşlarımızdan oluşuyor. Çabalarınız için teşekkür ediyorum” dedi. 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, “Değerli arkadaşlarım hoş geldiniz. Diş Hekimliği Fakültemiz hem uygulama hem de akademik faaliyetleri birlikte sürdüren bir birimimiz. Akademik faaliyetleri bakımında da eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini bir arada yürütüyor. Dolayısıyla bilgi odaklı faaliyetleri yoğun olan birimimiz. Bilgi denilince aklımıza kütüphane geliyor. Sorumluluk alanlarım çerçevesinde kütüphaneye değinmek istiyorum. Kütüphane koleksiyonumuz da basılı ve elektronik yayıncılığı günümüz şartlarına uygun olarak güncelliyoruz. Koleksiyonumuzu her geçen gün arttırıyoruz. 700 bine yakın sayıda elektronik kitabımız, 60 bin civarında da elektronik dergimiz var. Koleksiyonumuzun artması akademisyenlerimizin bilimsel çalışmaları yanı sıra öğrencilerimizin eğitim öğretimi içinde oldukça önemli. Kütüphanelerimizin daha da gelişmesi için sizlerden ve öğrencilerimizden gelecek istek, şikâyet ve önerilere açığız. Diş Hekimliği Fakültemiz bünyesinde 2 tane öğrenci topluluğu bulunuyor. Yeni öğrenci topluluğu açılmak istenirse de biz desteğimizi sürdüreceğiz. Öğrencilerimizin faaliyet taleplerini elimizden geldiğince karşılamaya çalışıyoruz. 2023 yılı çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum’’ dedi. 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sedat Aktan,’’ Dekanımız Prof. Dr. Ali Erdemir’in özetlemiş olduğu faaliyetlerden dolayı hepinize teşekkür ederim. Diş Hekimliği Fakültemiz, öğrenci memnuniyeti endekslerinde her zaman üst sırada. Öğrenci eğitimi ve hasta bakımını bir arada yürüttüğünüz için yoğun tempoya sahipsiniz. Dekanımız Prof. Dr. Ali Erdemir’in sunumunda, 2024 hedefleri kapsamında 12. Kalkınma Planı’nda olması bizleri mutlu etti. 2023 yılındaki özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. 2024 yılında çalışmalarınızda başarılar dilerim” şeklinde konuştu. 

Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, “Değerli arkadaşlarım hepiniz hoş geldiniz. Diş Hekimliği Fakültemiz 2023 yılında 300 bine yakın hasta ağırlamış. 30 civarında ilden gelen hastalarımıza hizmet vermek sadece eğitim alanında değil Üniversitemizin ayrıca hizmet sektöründe de olduğunu gösteriyor. Hastalarımızın memnuniyeti için çalışırken pozitif olmalıyız. Akademisyenlerimizin bu bağlamda öğrencilerimize öncülük etmesi gerekiyor. 2023 yılında göstermiş olduğunuz performanstan dolayı akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum. Projeler konusunda öğrencilerimize destek olmalıyız. 2024 yılında öğrenci projelerinde artış bekliyorum. Öğrencilerimizi bilgilerini sürekli olarak güncel tutmalıyız. Dekanımızın bahsettiği 12.Kalkınma Planı da öğrencilerimizin bugünü ve geleceği yakalaması için önemli. Üniversitemizdeki birimlerimizin hedefleri, Devletimizin yayınladığı 12. Kalkınma Planı doğrultusunda olmalıdır. 2023 yılında BAP destekli birçok projeye imza attınız. Akreditasyon konusu fakültelerimizin gelişimi ve eksiklerimizi görmek için önemli. 2024 yılında Kurum dışındaki projelerde birimlerimizi daha çok göreceğimizi düşünüyorum. Üniversitemizin uluslararası tanınırlığını arttıracak çalışmalar yapmalıyız. Uluslararası işbirliğimizi daha fazla geliştirmek için yurtdışındaki paydaşlarımızla fakültelerimizin öğretim görevlisi ve öğrenci değişimi gibi projelerin sayısını arttırmalıyız. Öğrencilerimizin bireysel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak her türlü imkanı sağlayacağımızı belirtmek isterim. 2023 yılı performansı olarak memnun edici. 2024 yılında da başarılarınızın devamını bekliyoruz’’ dedi

Diş Hekimliği Fakültemizin çalışmalarını değerlendiren Rektörümüz, 2024 yılı plan ve hedeflerini değerlendirdiği toplantıda, görev süresi içinde gerçekleştirmeyi planladığı kısa ve uzun vadeli faaliyetleri paylaştı. Akademik çalışma, proje üretimi, eğitim-öğretim, sosyal sorumluluk ve paydaşlarla ilişkiler alanındaki beklentilerini detaylı bir şekilde aktardı. Toplantı, Rektörümüzün akademik ve idari personelin taleplerini dinlemesi ve sorularını cevaplamasıyla sona erdi.