İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz Mezunlarını Uğurladı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz; Ekonometri, İktisat, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, İşletme, Maliye ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun olan öğrencilerini Merkezi Derslikler'de ve fakülte binasında düzenlediği mezuniyet törenleri ile uğurladı.

Mezuniyet törenlerine Rektör Yardımcımız ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Başalan, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Halis Ayhan ve Prof. Dr. Selim Cengiz, bölüm başkanları, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezuniyet programı, İktisat Bölümü'nün mezuniyet töreniyle başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Dikkaya ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Selim Cengiz’in açılış konuşmaları ile sürdü. Prof. Dr. Mehmet Dikkaya ve Prof. Dr. Selim Cengiz, öğrencilerimizi tebrik etti ve başarılarının devamını diledi. Dereceye giren öğrencilerimize plaket verilmesinin ardından öğrencilerimize hocaları tarafından temsili diploma verildi. Renkli görüntülere sahne olan törende öğrencilerimizin yaptığı puanlamaya göre en yüksek puan alan öğretim üyelerine belge verildi. Ailelerinin ve hocalarının huzurunda havaya kep atan öğrencilerimiz, tören sonrasında müzik eşliğinde eğlendi.

İktisat Bölümü’nün ardından İşletme Bölümü mezuniyet töreni yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Gökdeniz yaptı.

Prof. Dr. İsmail Gökdeniz konuşmasında “Bugün burada siz değerli mezunlarımızı işletme bölümünden başarı ile mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Hepinizi içtenlikle kutluyorum. Bu önemli günümüzde bizleri yalnız bırakmayan tüm ailelerimize, destek veren hocalarımıza ve mezuniyetimizi onurlandıran konuklarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Törende konuşma yapan Rektör Yardımcımız ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Başalan, “2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni'ne hoş geldiniz. Hepinize saygılar sunuyorum. Bu dönemin sonunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olabilecek 600’ün üzerinde öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Kırıkkale Üniversitesi, bu yıl mezun ettiği 6 binin üzerindeki mezun ile Türk sanayisine ve ekonomisine kuruluşundan beri yüz binin üzerinde mezunla destek vermektedir. 32 yıllık Kırıkkale Üniversitesi tarihinde yetiştirmiş olduğu öğrenciler ile Türk Yükseköğretim Kurulunun saygın bir parçası olarak görevini yerine getirmektedir. Üniversitemiz her zaman gelişen eğitim-öğretim alanı, yüksek teknoloji laboratuvar, üretim ve klinik alt yapıları, alanında saygın öğretim elemanları ve ortak çalışmaya hevesli dış paydaşlarıyla, mesleki beceri ve yetkinliğe sahip öğrenciler yetiştirmektedir. Huzurlarınızda Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan başta olmak üzere bu imkanların hazırlanması ve temininde bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ederim. Mezuniyetinizi tebrik ediyor, sizleri Allaha emanet ediyorum.” şeklinde konuştu.

İşletme Bölümü’nü derece ile bitiren öğrencilerimize plaketlerinin verilmesi sonrasında mezun öğrencilerimize sembolik diplomaları verildi. Keplerin havaya atılmasıyla sona eren tören sonunda öğrencilerimiz; aileleri, hocaları ve arkadaşları ile fotoğraf çektirdi.

Ekonometri Bölümü’nün mezuniyet töreni İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 101 sayılı derslikte yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmalarını Ekonometri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihat Işık ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Selim Cengiz yaptı. Prof. Dr. Nihat Işık ve Prof. Dr. Selim Cengiz, öğrencilerimizi mezuniyetleri dolayısıyla tebrik etti ve başarılar diledi. Bölümü derece ile bitiren öğrencilerimize, arkadaşlarının alkış ve tebrikleri eşliğinde plaket verildi. Öğrencilerimize sembolik diplomaların verilmesiyle devam eden tören, havaya kep atılması ile sona erdi. Öğrencilerimiz tören sonrasında bilgi ve tecrübeleriyle kendilerine rehberlik eden hocaları ve aynı sıraları paylaştıkları arkadaşlarıyla fotoğraf çektirdi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezuniyet programı, Maliye Bölümü’nün Merkezi Derslikler’de yapılan mezuniyet töreni ile devam etti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Eda Yeşil, “Kuzucuklarım” olarak hitap ettiği sevgili öğrencilerini mezun etmenin sevinç ve gururunu yaşadığını belirterek öğrencilerimizi ve onların en büyük destekçisi ailelerini tebrik etti.

Tören, üzerinde “Hepimiz Filistinliyiz” yazan Türk ve Filistin bayraklı atkısıyla kürsüye çıkan Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Halis Ayhan’ın konuşmasıyla devam etti. Öncelikle Doğu Türkistan ve Filistin başta olmak üzere tüm mazlum coğrafyalardaki zulümlerin bitmesini dileyerek ve İsrail vahşetini kınayarak başladığı konuşmasında Prof. Dr. Ayhan, “Bir Türk atasözümüz der ki ‘Ağılda oğlak doğsa, dere kenarında otu biter.’ Bu atasözümüz herkesin rızkıyla doğduğunu ifade eder. Bu çerçevede sizlerin yapması gereken tek şey gayretle çalışmak ve rızkınızı bulmaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından, fakülte birincisi ve ikincisi olma başarısı gösteren Maliye Bölümü öğrencileri Faik Temel ve Şeymanur Acar’a Maliye Bölümü ve dekanlık adına hediyeler verildi. Ailelerin, öğrencilerimizin mezuniyet sevincine ortak olduğu tören, keplerin havaya atılmasıyla sona erdi.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nün mezuniyet töreni çok yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Yaylı ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Selim Cengiz öğrencilerimize ve ailelerine hitap etti. Öğrencilerimizi ve onlardan desteklerini esirgemeyen ailelerini tebrik eden Prof. Dr. Hasan Yaylı ve Prof. Dr. Selim Cengiz, öğrencilerimize hayat ve kariyer yolunda başarılar diledi.

Bölümde dereceye giren öğrencilere plaket verilmesi ve yeni mezunlarımıza temsili diploma verilmesinin ardından kepler havaya atıldı. Fakülte üçüncüsü olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi İrem Demir’e bölüm ve dekanlık adına hediyeler verildi. Keplerini havaya atan öğrencilerimiz, günün anısına arkadaşları, hocaları ve yakınlarıyla fotoğraf çektirdi.

Son olarak Merkezi Derslikler’de Uluslararası İlişkiler Bölümü mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haluk Özdemir’in açılış konuşması ile devam etti.

Prof. Dr. Özdemir konuşmasında, “Sayın Dekanım ve değerli misafirler, mezuniyet törenimize hoş geldiniz. Sevgili öğrencilerimiz, 4 yıllık eğitim hayatınızın sonuna geldiniz. Bir süre sonra eğitimin sürekli ve bitmeyen bir şey olduğunu öğreneceksiniz. Eğitim sonsuz bir çabadır ve ölene kadar devam eder. Özgün olun ve yeni fikirler ortaya atmaktan korkmayın. Bu yaşlarda idealleri olmayanların gelecekte çok iyi gerçekleri olmaz.Bu çağ, yenilikler çağıdır. Sıradan olmayın ve aldığınız eğitimin hakkını verin. Çalışmanın zekadan daha önemli olduğunu unutmayın. Hayatınızda başarılar dilerim. Yolunuz açık olsun.” dedi.

Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye gayret ettiklerini belirten Rektör Yardımcımız ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Başalan, “Sayın Dekan Yardımcım, Sayın Bölüm Başkanım, değerli öğretim elemanı arkadaşlarım, sevgili öğrencilerimiz ve öğrencilerimizin saygıdeğer aileleri, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni’ne hoş geldiniz. Bu sene mezun olacak öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Tabii ki en büyük teşekkürü anneler ve babalar hak ediyor. 4 yıl önce bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı büyük zahmetlerle bugünlere getirdiniz. Zorlu ama çok değerli bir süreci başarıyla tamamlayan sevgili öğrencilerimiz, sizleri meslektaşlarımız olarak uğurlamanın gururunu yaşıyoruz. Bundan sonraki yaşamınızda ve çalışmalarınızda başarılar dilerim. Bu bölümün özelliği gereği dünyanın her yerine gidecek öğrencilerimiz, mesleğinizi yaparken kendinizi sürekli yenileyin ve bilimin gereklerini yerine getirin. Birçok anı biriktirdiğiniz Kırıkkale Üniversitesini ve hocalarınızı unutmayın. Bu güzel irtibatın hep sürmesi için lütfen Mezun Portalı’mıza üye olun. Hepinizi tebrik eder ve başarılarınızın devamını dilerim.” şeklinde konuştu.

Tören programı, öğrencilerimizin hazırladığı videonun izlenmesi ve dereceye giren öğrencilere hediye ve plaket verilmesi ile devam etti.Öğrencilerimize hocaları tarafından sembolik diploma verilmesi ve öğrencilerimizin havaya kep atması ile tören sona erdi.

Ülkemizin dört bir yanından gelen ailelerin, çocuklarının mezuniyet sevincine ortak olduğu törenler renkli görüntülere sahne oldu.