Veteriner Fakültemiz ve Kırıkkale Veteriner Hekimler Odası iş birliği ile Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 88. yılı münasebetiyle “Veteriner Hekim Mehmet Akif Ersoy'un Hekim Yönü ve Mesleğimize Katkıları" adlı çevrim içi konferans düzenlendi.
Kırıkkale Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Abdullah Leblebicier'in konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Erat, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Sami Gökpınar ve Doç. Dr. Ruhi Kabakçı, öğretim elemanları, veteriner hekimler ve öğrencilerimiz katıldı.
Mehmet Akif’in düşüncesinin bir tarafında bilim ve teknik, diğer tarafında ise memleket gerçekleri olduğunu ifade eden Abdullah Leblebicier, “Bu iki noktayı birleştiren kuvvet ise Mehmet Akif’in mesleği, yani veteriner hekimliği idi. Mehmet Akif mesleğini icra ederken acı memleket gerçekleri ile karşılaştı. Memleketin en ücra köşelerini, sosyal yaraların en onulmazlarını bu yolla tanıdı. Halkın yaralarını sarmak için harekete geçmek gerektiğine inanır ve bu yolda mesleğine de büyük güven duyardı. Mehmet Akif veteriner hekimlik mesleğinin hayvanların sıhhatini koruma, tedavi eyleme ve iyileştirme imkânlarını köylüye öğretmenin memlekete yapılacak değerli hizmetlerden olduğunu bildirmektedir. Tamamıyla millete mal olan şair Mehmet Akif, kendisine yöneltilen milli takdir ve şükran hislerinden meydana gelmiş gururla, yüksek tahsilin kendisine tanıdığı unvan olan baytarlığı çok önemsemekteydi. Mehmet Akif’in meslek aşkını ve özlemini, kendi kaleminden en güzel biçimde dile getirdiği Köse İmam ile konuşmasında yer alan “Beni dinler misin evlat, yine kabilse çalış: Çünkü bir tecrübe etsen senin aklın da yatar, bize insan hekiminden daha lazım baytar” mısralarında bulmak mümkündür.” dedi.
Katılımcıların düşünce ve görüşlerini paylaştığı konferans sonunda Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Erat, Kırıkkale Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Abdullah Leblebicier'e teşekkür etti.