29 Kasım 2018

Eğitim Fakültemizde Uluslararası Eğitim Konferansı Yapıldı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Nurettin Topçu Konferans Salonu’nda Uluslararası Eğitim Konferansı yapıldı. Konferansta, Lousiana State University öğretim üyesi Dr. Eugene Kennedy, Southern University öğretim üyeleri Dr. Osman Kandara ve Dr. Mohammad Abdus Salam, eğitim başarısı değerlendirmesi, eğitim kurumlarının işbirliği ve kablosuz bağlantılar hakkında dinleyicilere bilgi verdi. Konferansa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Aydoğan, öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz katıldı.

Dr. Eugene Kennedy, konuşmasında ABD eğitim sistemi ve okul başarı değerlendirmesi üzerinde durdu. Dr. Kennedy, “Eğitim sisteminin, tüm paydaşlarının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ders programlarını, kitapları ve eğitimden beklentilerini sürekli güncellemesi gerekiyor. Çünkü eğitimden bugün beklediğiniz şeyler ile 20 yıl sonra bekleyeceğiniz şeyler değişecektir. Bu bağlamda öğretmenleri eğitme sistemini de gündeme almamız gerekiyor. Eğitim sisteminin değerlendirilmesinde öğrencilerin geri dönüşlerini baz alıyoruz ve öğrencilerin başarılarında okulun ne kadar etkisinin olduğunu anlayabileceğimiz bir modele doğru gidiyoruz. Öğrencilerimizi sürekli bir şeylerden sorumlu tutmak yerine o sorumlulukları yerine getirebilmeleri için yardım etmemiz ve o fiziksel altyapıyı sağlamamız gerekiyor. Öğrenciler kendilerini okulda güvende hissediyorlarsa daha iyi öğreniyorlar” dedi.

Southern University öğretim üyesi Dr. Mohammad Abdus Salam “Protokol Geliştirme ve Kablosuz Bağlantı” konulu sunumunda sensörler ve “nesnelerin interneti” konusunda bilgi verdi. Dr. Abdus Salam, “Allah’ın bize bahşettiği 5 duyu sayesinde çevreyle etkileşimimizi sağlayabiliyoruz. Duyularımızı bir aygıt olarak kullanırsak biz bunlara sensör deriz. Elimde tuttuğum bu akıllı telefonda 6 tane sensör bulunuyor. Elinizde bu telefonu taşıyarak, aslında o 6 tane sensörü taşımış oluyorsunuz. Bu sensörler sayesinde, telefonunuzun şarjı bitene kadar herhangi biri sizi izleyebilir. Bunlar telefonlardan korkmamızı gerektirmez. Onları hala kullanabilirsiniz. Bu gibi cihazlar hissedebilir,  diğerleriyle iletişim kurabilir ve hesaplamalar yapabilir. Tıpkı biz insanlar gibi. Eğer bu üç özelliğe sahipseniz istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Bu sensörleri neredeyse her yere uyguluyoruz. Son zamanlarda “nesnelerin interneti” diye bir terim çıktı ortaya. Hissedebilmek, iletişim kurabilmek ve hesaplama yapabilmek. Eğer bu 3 şeyi herhangi bir yere veya bir şeye yerleştirebilirsek, onlar artık iletişim kurabilir. Hatta evdeki buzdolabı, fırın, ocak, kombi ve içeriye adım attığınız kapı bile internete bağlanabilir. Bunun anlamı artık her şey internete bağlı durumda” dedi.

Dr. Osman Kandara, konuşmasında yurt dışında yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen öğrencilere tavsiyede bulundu. Yurtdışında yüksek lisans yapmak isteyenlerin not ortalamasının en az 3.00 olması gerektiğini belirten Dr. Kandara, “Hedefiniz sadece mezun olmak olmasın. 3.00 not ortalaması altında iyi bir üniversitede yüksek lisans yapma sansınız olmuyor. Benim yurt dışında öğrencileri kabul ederken en fazla sıkıntı çektiğim şey not ortalaması konusudur. Bazı ülkelerden gelen vasat öğrenciler 3.5 not ortalamasına sahipken, Türkiye’de bölümünden derece ile mezun olmuş öğrencilerimizin bile not ortalamaları 3.00’ün altında olabiliyor. Bu noktada suçu sadece öğrencilerde aramamamız gerekiyor. Hocalarımızdan da not ortalaması hususunda öğrencilerimize yardımcı olmalarını istiyorum. Biz Southern University olarak Türkiye ile ikili ilişkilerimiz kapsamında bu ortalamayı 2.7’ye kadar çekebiliyoruz. Sizleri de orada öğrencimiz olarak görmek isteriz” dedi.

Etkinlik konuşmacılara plaket verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.